28 Okro bravoe met tomtom van bananen.

Okro bravoe met tomtom van bananen.

Surinaams.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

100 grunder- of kippenpoulet

100 ggedroogde vis

½ ui

2 el olie

1 teen knoflook

1 stukje Madam Jeannette

100 gtayer

200 gcassave

100 gtayerblad

100 gokra’s

2 tomaten

¾ liter water

2 kippenbouillontabletten

enkele takjes selderij

1 groene bakbanaan

kokosmelk

 

Bereiding:

Was de gedroogde vis, leg ze 5 min. In heet water en verwijder de graten. Indien rundvlees wordt

gebruikt hiervan eerst bouillon trekken. Maak de volgende ingrediënten schoon en fijn. Ui

snipperen, knoflook en Surinaamse peper fijn snijden of wrijven, tayer schillen en in blokjes snijden,

cassave schillen en in blokjes snijden, okers uiteinden verwijderen en in stukjes snijden, tomaten

velletjes eraf halen en in stukjes snijden, selderij fijnsnijden of knippen, banaan schillen,

schoonschrapen en raspen. Fruit de ui in hete olie. Voeg knoflook en peper toe. Geweekte en

schoongemaakte vis aan kruidenmengsel toevoegen en even meebakken. Kippenpoulet meebakken. Voeg tayer, cassave, okers en tayerbiad toe, goed roeren.

Stukjes tomaat toevoegen, evenals water en bouillontabletten. Als de soep kookt, vlokken geraspte banaan erin laten glijden. Laat de soep doorkoken tot alle ingrediënten gaar zijn 30 minuten. Voeg op het laatst de fijngesneden selderij toe (2 minuten meekoken). Maak de soep af met wat kokosmelk.

 

 

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™