Okro bravoe met tomtom van bananen.
Surinaams.
Ingrediënten voor 4 personen:
100 grunder- of kippenpoulet
100 ggedroogde vis
½ ui
2 el olie
1 teen knoflook
1 stukje Madam Jeannette
100 gtayer
200 gcassave
100 gtayerblad
100 gokra’s
2 tomaten
¾ liter water
2 kippenbouillontabletten
enkele takjes selderij
1 groene bakbanaan
kokosmelk
Bereiding:
Was de gedroogde vis, leg ze 5 min. In heet water en verwijder de graten. Indien rundvlees wordt
gebruikt hiervan eerst bouillon trekken. Maak de volgende ingrediënten schoon en fijn. Ui
snipperen, knoflook en Surinaamse peper fijn snijden of wrijven, tayer schillen en in blokjes snijden,
cassave schillen en in blokjes snijden, okers uiteinden verwijderen en in stukjes snijden, tomaten
velletjes eraf halen en in stukjes snijden, selderij fijnsnijden of knippen, banaan schillen,
schoonschrapen en raspen. Fruit de ui in hete olie. Voeg knoflook en peper toe. Geweekte en
schoongemaakte vis aan kruidenmengsel toevoegen en even meebakken. Kippenpoulet meebakken. Voeg tayer, cassave, okers en tayerbiad toe, goed roeren.
Stukjes tomaat toevoegen, evenals water en bouillontabletten. Als de soep kookt, vlokken geraspte banaan erin laten glijden. Laat de soep doorkoken tot alle ingrediënten gaar zijn 30 minuten. Voeg op het laatst de fijngesneden selderij toe (2 minuten meekoken). Maak de soep af met wat kokosmelk.