Osso Buco.
Italië
Ingrediënten voor 4 personen:
2 kgkalfsschenkel in dikke schijven
75 gr margarine
3 uien
3 wortelen
½ knolselderij
2 knoflooktenen
zout
versgemalen peper
bloem
8 el olijfolie
5 dlbouillon (van tablet)
¼ liter witte wijn
1 blikje gepelde tomaten
3 el gehakte tuinkruiden
½ kopje gehakte peterselie
geraspte citroenschil
Bereiding:
Bind een draad om de stukken vlees als ze wat groot zijn, zodat ze niet uit elkaar vallen. Verhit de margarine in een grote pan en bak hierin al roerend, de kleingesneden uien, wortelen, knolselderie en de geperste knoflook. Wrijf het vlees in met een mengsel van zout en peper en wentel het door de bloem. Verhit de olijfolie in een pan en braad de schenkel aan alle kanten aan. Leg ze op de groenten, giet de bakolie,de bouillon en de wijn erbij, doe de fijngesneden tomaten erbij, strooi de kruiden erover en laat alles met een deksel zacht sudderen. Dat kan op het fornuis of in de oven, bijvoorbeeld in
een aardewerk ovenschotel. Leg het vlees als het gaar is op een verwarmde schaal met de groenten
eromheen en strooi over het vlees het mengsel van peterselie, fijngehakte knoflook en citroenschil. Geef er spaghetti bij en rode wijn.