26 PaëIIa

PaëIIa

Spaans.

 

Recepten voor paëIla variëren in Spanje van streek tot streek. U kunt er allerlei soorten vis of schaaldieren voor gebruiken. Dit hangt af welke soorten er in de tijd van het jaar te verkrijgen zijn.

Er bestaat ook een variant met kip.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

olijfolie om in te bakken

1 grote ui, gepeld en klein gesneden

1 teen knoflook, geperst en vermengd met ½ tI zout

100 gongerookt spek, zonder zwoerd, in blokjes gesneden

1 groene of rode paprika, zonder zaadjes of zaadlijsten, klein gesneden

225 glangkorrelige rijst

5 dlkippenbouillon

versgemalen zwarte peper

1/4 tl saffraanpoeder

250 ggefileerde magere vis, zonder vel in blokjes gesneden

250 ggekookt kippenvlees in blokjes gesneden

100 ggepelde garnalen

om af te maken:

8 ongepelde gekookte garnalen

8 gekookte mosselen  nog in schaal

4 partjes citroen

 

Bereiding:

Verwarmd 2 el olie in een diepe vuurvaste stoofpot. Laat hierin ui en knoflook zachtjes 5 min fruiten.

Voeg dan spek en peper toe en laat alles nog 5 min bakken. Doe er de rijst bij en laat deze al roerend 1 tot 2 min zachtjes meebakken, net totdat de rijst van kleur verandert. Roer er nu de warme bouillon, zwarte peper en saffraan door en breng dit aan de kook. voeg er dan de vis bij, sluit de pan goed af en zet deze gedurende 20 tot25 mmin een warme oven (190 Cof gascijfer 3/4 ) tot de rijst gaar is en het

grootste deel van het kookvocht is opgenomen. Voeg nu het kippenvlees en de gepelde garnalen toe, dek de pan weer at en zet haar weer terug in de oven. Laat alles nog10 mmdoor en door warm worden. Voeg peper en zout naar smaak toe en schep de paëIla in een verwarmde schaal. Leg er de ongepelde garnalen en mosselen op en garneer de schaal met partjes citroen.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™