Pakketjes van Filodeeg met zalm en Feta
Ingrediënten:
150 gram gepocheerde zalm ( verkruimeld)
150 gram feta ( verkruimeld)
2 lente-uitjes ( dunne ringen)
30 gram zongedroogde tomaten ( dun gesneden)
Schil van 1 citroen ( geraspt)
1 eetlepel kappertjes ( fijngehakt)
6 vellen filodeeg ( 40×30 cm)
65 ML gesmolten boter
Zout en peper ( vers gemalen)
Voor de citroenyoghurt:
200 gram Griekse yoghurt
1 eetlepel fijn gehakte bieslook
2 eetlepels citroensap
Zout en peper (vers gemalen)
Werkwijze:
1 Dep de zalm droog met keukenpapier om overtollig vocht te verwijderen
2 Meng de zalm in een kom met de feta,lente-uitjes, zongedroogde tomaten,de geraspte citroenschil, kappertjes, zout en vers gemalen zwarte peper
3 Snijd de vellen filodeeg in tweeën en bedek ze met een licht vochtige doek
4 Verwarm de oven voor op 200 gr Celsius
5 Bestrijk 4 halve vellen met boter en leg ze op elkaar
6 Snijd ze in 4 stroken
7 Doe dit eveneens met de overige vellen
8 Verdeel het mengsel over het deeg en rol het op tot pakjes
9 Bestrijk de pakjes met boter en leg ze op een bakplaat met antiaanbaklaag
10 Bak 10-12 minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn
Maak ondertussen de citroenyoghurt door alle ingrediënten