Pakketjes van filodeeg met zalm en feta

Pakketjes van Filodeeg met zalm en Feta

Ingrediënten:

150 gram gepocheerde zalm ( verkruimeld)

150 gram feta ( verkruimeld)

2 lente-uitjes ( dunne ringen)

30 gram zongedroogde tomaten ( dun gesneden)

Schil van 1 citroen ( geraspt)

1 eetlepel kappertjes ( fijngehakt)

6 vellen filodeeg ( 40×30 cm)

65 ML gesmolten boter

Zout en peper ( vers gemalen)

 

Voor de citroenyoghurt:

200 gram Griekse yoghurt

1 eetlepel fijn gehakte bieslook

2 eetlepels citroensap

Zout en peper (vers gemalen)

 Werkwijze:

1                    Dep de zalm droog met keukenpapier om overtollig vocht te verwijderen

2                    Meng de zalm in een kom met de feta,lente-uitjes, zongedroogde tomaten,de geraspte citroenschil, kappertjes, zout en vers gemalen zwarte peper

3                   Snijd de vellen filodeeg in tweeën en bedek ze met een licht vochtige doek

4                    Verwarm de oven voor op 200 gr Celsius

5                    Bestrijk 4 halve vellen met boter en leg ze op elkaar

6                    Snijd ze in 4 stroken

7                    Doe dit eveneens met de overige vellen

8                    Verdeel het mengsel over het deeg en rol het op tot pakjes

9                    Bestrijk de pakjes met boter en leg ze op een bakplaat met antiaanbaklaag

10                 Bak 10-12 minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn

Maak ondertussen de citroenyoghurt door alle ingrediënten 

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™