Papaja-avocado salade.
Antilliaanse keuken.
Ingrediënten voor 4-6 personen:
1 rijpe papaja, gehalveerd, ontpit,geschild, in 2½ cm blokjes gesneden
1 grote avocado, gehalveerd, geschild, in 2½ cm blokjes gesneden
palmhart uit blik (420 g), uitgelekt, in6 mmdikke plakken
2 tomaten, geschild, ontpit, in stukken gesneden
sap van 1 citroen
¼ tl zout
zout
¼ tl korianderpoeder
¼ tl all-spicepoeder (piment)
peper
1 kop blaadjes waterkers
Bereiding:
Doe de blokjes papaja in een geglazuurd aardewerk of glazen kom met de blokjes avocado, plakken
palmhart en stukken tomaat en schep het mengsel losjes om met het citroensap, het zout, koriander en all-spicepoeder en vers gemalen peper naar smaak. Voeg de blaadjes waterkers toe, schep alles weer losjes om en zet de kom afgedekt 2-3 uur voor het gebruik in de koelkast.
Paprika crèmesoep.
Ingrediënten:
40 gboter
1 ui, fijngehakt
2 bospeentjes, grof geraspt
4 paprika’s (kleine), rode en groene, in stukjes
½ tl suiker
½ tl gedroogde basilicum
40 gr bloem
7½ dl bouillon van tablet
2½ dl witte wijn
1 dlslagroom
1 tI paprikapoeder
2 el gehakte peterselie
Bereiding:
Smelt de boter en fruit de ui, bospeen, paprikastukjes, suiker en basilicum ± 4 min. Voeg de bloem en al roerende scheutje voor scheutje de bouillon en de wijn. Breng de soep steeds tussentijds aan de kook en blijf roeren tot ze weer kookt. De slagroom met wat soep verdunnen en voeg dit dan al roerende aan de soep toe. Maak de soep op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
Roer de peterselie erdoor. Direct serveren.