Paprika kaastaart.
Spaans
Ingrediënten voor 8 personen:
100 gbloem
90 gboter of margarine
75 gmagere kwark
1 grote ui
1 rode paprika
1 groene paprika
2 tI kerriepoeder
4 eieren
3 el koffieroom
1 dlmelk
100 ggeraspte belegen kaas
zout en peper
Voorbereiding:
In kom doen: bloem, mespunt zout en75 gboter. Met 2 messen boter kleinsnijden tot erwtjes grootte. Kwark erdoor mengen. Snel tot samenhangende bal kneden. In koelkast c.a. 30 min. laten rusten. Intussen ui fijn snipperen. Paprika’s in stukjes snijden. In koekenpan rest van boter verhitten. Ui en kerriepoeder ca. 3 min. zachtjes bakken. Paprika’s ca. 3 min. meebakken. Laten afkoelen. Eieren los kloppen met zout en peper.
Toevoegen: Koffieroom, melk, kaas en ui – paprikamengsel. Door elkaar mengen. Lage taartvorm van24 cmdoorsnede invetten. Hierin deeg uitdrukken. Ei – paprika mengsel erin scheppen. Afdekken met aluminiumfolie.
Bereiding:
Oven voorwarmen op200C. In het midden van oven paprikataart c.a. 30 min. bakken. Folie verwijden en taart in nog c.a. 10 min. gaar en goudgeel bakken.
Paprika-quiche.
Frans.
Ingrediënten voor 8 personen:
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
1 blikje croissantdeeg. (Danerolles,240 g)
2 eieren
2 dlgarderoom
1 tl paprikapoeder
zout en peper
extra nodig:
ingevette vierkante bakvorm (± 21 x21 cm).
Bereiding:
Oven voorverwarmen op200°C. Paprika’s in ringen snijden. Vorm bekleden met deeg. Eieren loskloppen met garderoom, paprikapoeder, zout en peper. Op deeg paprika rangschikken.
Eimengsel erover schenken. In midden van oven quiche in ± 30 min. gaar bakken. Als quiche te donker wordt, afdekken met aluminiumfolie. Laten afkoelen.