Pasticcio-lasagne

PASTICCIO – lasagne   (4 personen)

Ingrediënten:

30 ML olijfolie ( Family Katsaragakis olijfolie)

½ ui in ringen

500 gram rundergehakt

1 eetlepel tomatenpuree

200 gram gepelde tomaten ( blik) , 125 ML water

1 theelepel oregano ( vers gehakt)

½ theelepel suiker, ½ theelepel worcestersaus

½ kaneelstokje

200 gram penne ( pasta) gekookt ( lasagnabladen)

1 ei

30 gram Romano-kaas ( geraspt)

Peper en zout

 

Bechamelsaus:

65 gram ongezouten boter

1 ½ eetlepel bloem

½  liter melk

125 gram Romano-kaas, 2 eidooiers

 

Werkwijze:

1                    Verhit de olie en fruit de ui. Voeg het gehakt toe ( 10 minuten roerbakken)

2                    Voeg de tomatenpuree, tomaten,water,oregano,suiker,worcestersaus toe

3                    Vervolgens het kaneelstokje toevoegen

4                     Laat het mengsel 45 minuten sudderen ( op smaak brengen met Z/P)

5                    Smelt de boter voor de Bechamelsaus in een steelpan,voeg de bloem toe

6                    Het geheel mengen tot een deegballetje ontstaat,even laten garen

7                    Voeg de melk toe en breng het mengsel aan de kook ( Z/P toevoegen)

8                    De saus zacht doorkoken tot het een de goede dikte heeft verkregen

9                    Voeg aan de saus de kaas en de eidooier toe ( goed doorroeren)

10                 Meng in een ovenschotel de penne en het gehakt door elkaar

11                 Roer er een ei door heen

12                 Giet de bechamelsaus over de pasta heen

13                 Bestrooi het met de geraspte kaas

14                 Bak het geheel 30 -45 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is

15                 Serveer tip: serveer de Pasticcio in plakken gesneden,warm of koud, met een Griekse salade

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™