Welke materialen gebruiken we?
Welke grondstoffen hebben we nodig? Op de foto zie je: Azijn,Water,Bruine rietsuiker,Curucuma,Kerriepoeder,Augurk,Amsterdamse uien,Rode paprika,Komkommer, Kleine maïskolfjes,Wortel,Lemon,Peper en Zout
Het recept voor het zoetzuur: 1 liter wijnazijn,1 liter water,200 gram bruine rietsuiker,curucuma,kerriepoeder,zout en peper. Het geheel opkoken.
Snij de Paprika julienne (reepjes)
Snij de komkommer (zonder zaadjes) in schijfjes
Snij de winterwortel in schijfjes ( denk om de “kattenklauw”!)
De ingrediënten zijn nu compleet en moeten worden geblancheerd.
Blancheren in het zoetzure mengsel,daarna het geheel laten afkoelen
Doe 10 afgekoelde Amsterdamse uien in een schone pot
Voeg de 5 mini maïskolfjes toe
Voeg tenslotte de afgekoelde wortel,komkommer en paprika toe
Vul het potje op met het zoetzuur mengsel
Draai de deksel stevig op het potje en doe een “boeren”servet op de deksel.( vastmaken met een elastiekje)