Piepkuiken in druivenbladeren

Piepkuiken in druivenbladeren (2 personen)

 

Ingrediënten:

 2 kleine piepkuikens

40 ML vloeibare honing

40 ML olijfolie ( Family Katsaragakis olijfolie)

40 ML sinaasappelsap

2 eetlepels citroentijm ( fijngehakt)

125 ML witte wijn

8 – 10 druivenbladeren

Cocktailprikkers

 

 Werkwijze:

1                    Spoel de piepkuikens en droog ze met keukenpapier

2                    Meng de honing, de olie,het sinaasappelsap,de wijn en de tijm in een kom

3                    Marineer de piepkuikens in dit mengsel ( 8 uur)

4                    Verwarm de oven voor op 180 gr Celsius

5                    Rol de piepkuikens in de wijnbladeren ( vaststeken met prikkers)

6                    Bak ze gedurende 35 minuten in de oven

7                    Haal de piepkuikens uit de wijnbladeren ( prikkers verwijderen)

8                    Zet het geheel nog 10 minuten  in de oven

9                    Als de kuikens gaar en mooi goudbruin zijn doe je de oven uit

10                Leg de piepkuikens terug op de wijnbladeren

11                Verhit de rest van de marinade in een sauteuse

12                Giet voor het serveren het kookvocht over de kuikens

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™