Piepkuiken in druivenbladeren (2 personen)
Ingrediënten:
2 kleine piepkuikens
40 ML vloeibare honing
40 ML olijfolie ( Family Katsaragakis olijfolie)
40 ML sinaasappelsap
2 eetlepels citroentijm ( fijngehakt)
125 ML witte wijn
8 – 10 druivenbladeren
Cocktailprikkers
Werkwijze:
1 Spoel de piepkuikens en droog ze met keukenpapier
2 Meng de honing, de olie,het sinaasappelsap,de wijn en de tijm in een kom
3 Marineer de piepkuikens in dit mengsel ( 8 uur)
4 Verwarm de oven voor op 180 gr Celsius
5 Rol de piepkuikens in de wijnbladeren ( vaststeken met prikkers)
6 Bak ze gedurende 35 minuten in de oven
7 Haal de piepkuikens uit de wijnbladeren ( prikkers verwijderen)
8 Zet het geheel nog 10 minuten in de oven
9 Als de kuikens gaar en mooi goudbruin zijn doe je de oven uit
10 Leg de piepkuikens terug op de wijnbladeren
11 Verhit de rest van de marinade in een sauteuse
12 Giet voor het serveren het kookvocht over de kuikens