Pindabouillon
Surinaams.
Ingrediënten voor 4 personen:
100 gzoutvlees
1 kleine ui
1 el boter of margarine
1½ kruidenbouillontablet
2 pimentkorrels
1 laurierblaadje
3 takjes selderij
3 el (Surinaamse) pindakaas
Bereiding:
In steelpan met 1/4 liter water zoutvlees ± 8 min. Zachtjes koken. Intussen ui snipperen. Boter verhitten. Ui ± 3 min. zachtjes bakken. Zoutvlees uit pan scheppen. Kookvocht bewaren. Zoutvlees in stukken snijden. In pan doen:1 lwater, zoutvlees, ui, bouillontablet, pimentkorrels, laurierblaadje en 2 takjes selderij. Met deksel op pan soep ± 1 uur zachtjes tegen de kook aan houden. Met schuimspaan pimentkorrels, laurierblaadje en selderij verwijderen. ±1 dlbouillon door de pindakaas roeren. Dan pindakaasmengsel door rest van bouillon roeren en laten oplossen. Eventueel op smaak brengen met kookvocht.
Pindasoep met taugé en prei.
Surinaams
Ingrediënten voor 4 personen:
20 gboter
1 prei, in dunne ringen
3 el ketjap manis
1 lkippenbouillon van tablet
75 gtaugé
6 el pindakaas
50 gehakte, ongezouten pinda’s
sambal
Bereiding:
Smelt de boter en bak de prei ± 2 min. Voeg ketjap en bouillon toe en breng de soep aan
de kook. Laat hem ± 5 min zachtjes koken. Voeg de pindakaas toe en los al roerende op.
Kook de taugé ± 1 min. mee. Maak de soep op smaak met zout en sambal
Serveer direct met geroosterd brood.