22 Pindabouillon / Pindasoep met taugé en prei ( 2 recepten)

Pindabouillon

Surinaams.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

100 gzoutvlees

1 kleine ui

1 el boter of margarine

1½ kruidenbouillontablet

2 pimentkorrels

1 laurierblaadje

3 takjes selderij

3 el (Surinaamse) pindakaas

 

Bereiding:

In steelpan met 1/4 liter water zoutvlees ± 8 min. Zachtjes koken. Intussen ui snipperen. Boter verhitten. Ui ± 3 min. zachtjes bakken. Zoutvlees uit pan scheppen. Kookvocht bewaren. Zoutvlees in stukken snijden. In pan doen:1 lwater, zoutvlees, ui, bouillontablet, pimentkorrels, laurierblaadje en 2 takjes selderij. Met deksel op pan soep ± 1 uur zachtjes tegen de kook aan houden. Met schuimspaan pimentkorrels, laurierblaadje en selderij verwijderen. ±1 dlbouillon door de pindakaas roeren. Dan pindakaasmengsel door rest van bouillon roeren en laten oplossen. Eventueel op smaak brengen met kookvocht.

 

Pindasoep met taugé en prei.

Surinaams

 

Ingrediënten voor 4 personen:

20 gboter

1 prei, in dunne ringen

3 el ketjap manis

1 lkippenbouillon van tablet

75 gtaugé

6 el pindakaas

50 gehakte, ongezouten pinda’s

sambal

 

Bereiding:

Smelt de boter en bak de prei ± 2 min. Voeg ketjap en bouillon toe en breng de soep aan

de kook. Laat hem ± 5 min zachtjes koken. Voeg de pindakaas toe en los al roerende op.

Kook de taugé ± 1 min. mee. Maak de soep op smaak met zout en sambal

Serveer direct met geroosterd brood.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™