21 Pittige bruine bonenschotel.

Pittige bruine bonenschotel.

Surinaams.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

3 uien

1-2 teentjes knoflook

1 flinke prei

25 gboter

2 à 3 tl chilipoeder

1 grote rookworst of een stuk master-beef

zout en peper

3 tl Italiaanse kruiden

4 el pindakaas

2 el azijn

1 el bruine basterdsuiker

2-3 el ketjap manis

2 tl sambal

4 zoetzure augurken

4 el zilveruitjes

1 grote en 1 kleine pot bruine bonen

2 bananen

 

Bereiding:

Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. Maak de prei schoon en snij ze in ringen. Verhit de boter en fruit hierin de ui, knoflook en prei goudgeel. Snijd de worst in plakjes en voeg deze samen met de chilipoeder toe aan het mengsel. Bak deze even mee en voeg peper, zout en Italiaanse kruiden toe. Roer de pindakaas los in 2-3 eetlepels warm water en voeg dit samen met de azijn, de basterdsuiker, de ketjap en de sambal toe aan het mengsel. Verwarmd het op een laag vuur. Laat de bonen uitlekken en snijd de augurken in reepjes. Voeg beide samen met de zilveruitjes toe. Snijd de bananen in plakjes. Schep deze op het laatst, dus als de bonen goed warm zijn, door het gerecht. Laat het gerecht nog even goed doorwarmen op een laag vuur. Bouillon in ± 5 min. zachtjes verwarmen. Over 4 borden verdelen. Gameren met toefje selderij.

 

Master-Beef is gepekeld rundvlees. Te koop in Surinaamse winkels en sommige toko’s. U kunt ook pekelvlees (dik gesneden vleeswaar) nemen. Voorkoken is dan niet nodig.

Te koop in toko’s, Surinaamse winkels en reformwinkels. U kunt ook pikante pindakaas (met sambal)

gebruiken. Piment en laurierblaadje zijn dan niet nodig.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™