20 Pom

Pom.

Surinaams

 

Ingrediënten voor 4 personen:

600 gtayer (diepvries)

2 el suiker

½ el azijn of sap van ½ sinaasappel

1 el citroensap

50 gmargarine

½ bouillontablet

2 kippenbouten of 4 drumsticks

zout en peper

2 teentjes knoflook

2 el olie

½ kippenbouillontablet

stukje laos

2 el lichte sojasaus

ve-tsin

enkele takjes selderij

½ el tomatenpuree

2 tomaten

¼ rode paprika

 

Bereiding:

Ontdooi de diepvries tayer. Verwijder het vel van de kip. Was de kip onder stromend water, eventueel met wat azijn. Laat de kip uitlekken of dep ze droog met keukenpapier. Fruit de fijngesneden ui in de hete olie. Voeg de fijngesneden of uitgeperste knoflook en peper toe en laat deze even mee fruiten. Doe de kip in de pan en laat deze onder af en toe keren bruin bakken. (10 min). Sojasaus, bouillontablet, ve-tsin en tomatenpuree toevoegen. Voeg geraspte laos toe. Leg de deksel op de pan en laat alles op een laag vuur nog ongeveer 5 min. stoven. Beboter een vuurvaste schaal. Roer de tayer los en vermeng ze met suiker, azijn en citroensap. Smelt de boter in een pan en warm het tayermengsel hierin op. Voeg het bouillontablet toe. (± 5 minuten laten garen). Vul de schaal voor eenderde met het tayermengsel; schik hierop de stukken kip, plakjes tomaat, paprika en

eventueel schijfjes ui. Bedek deze vulling met de rest van het tayermengsel, strooi er wat selderij over en bak de pom in een voorverwarmde oven op220°Cgaar ( ongeveer 75 minuten ). Eerste half uur deksel op de schaal. Dan de deksel er af nemen en in het laatste kwartier een mooi bruin korstje op laten komen.

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™