Psari Plaki – gebakken snapper

Ingrediënten:

1 hele snapper of zeebrasem van 1 ½ kg

Sap van 1 citroen

125 ML olijfolie ( Family Katsargakis olijfolie)

1 grote ui ( in ringen)

3 teentjes knoflook ( dun gesneden)

2 eetlepels fijngehakte selderij

425 gram tomatenblokjes ( zonder schil)

125 ML droge witte wijn ( naar keuze )

½ theelepel suiker

1 theelepel oregano ( verse)

Peper en zout ( vers gemalen)

 

Werkwijze:

1                    Verwarm de oven voor op 180 gr Celsius

2                    Maak de vis schoon,laat de kop en staart eraan

3                    Maak diagonale inkepingen in de huid

4                    Bestrooi de vis met een beetje peper en zout en citroensap

5                    Laat dit 20 minuten intrekken

6                    Verhit de helft van de olie in een sauteuse

7                    Fruit hierin de ui,knoflook en selderij gedurende 3 minuten

8                    Voeg tomaten,wijn en oregano toe

9                    Breng alles opsmaak met peper en zout

10                Laat het geheel nog 2 minuten zachtjes bakken

11                Bedek de bodem van een ingevette braadslee met het mengsel

12                Leg de vis op het mengsel

13                Sprenkel de rest van de olie over de vis

14                Bak de vis in de oven op een temperatuur 180 gr Celsius gedurende 35 minuten

15                Bedruip de vis tijdens het bakken

16                Leg de vis op een serveerschaal

17                Schep de saus rondom de vis

18                Serveer de vis met een Griekse salade

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™