Recept Baklava

RECEPT BAKLAVA

 

Ingrediënten:

225 gram ongezouten boter

400 gram geblancheerde en geroosterde amandelen ( gemalen)

1 ½ theelepel kaneel

100 gram fijne suiker

700 gram filodeeg

 

Voor de siroop:

600 gram fijne suiker

325 ML water

1 kaneelstokje

1 Stukje citroenschil

1 eetlepel honing.

 

Werkwijze:

1          Smelt de boter en houd deze apart

2          Doe de noten in een kom en voeg kaneel en suiker toe

3          Vet een bakplaat ( 25 x 33 cm) in met boter. Leg een vel filodeeg op de plaat.

4          Bestrijk het deeg met gesmolten boter en voeg een nieuwe laag filodeeg toe.

5          Herhaal dit met nog 8 vellen filodeeg

6          Strooi een ruime hoeveelheid van het noten mengsel over het filodeeg.

7          Leg een opnieuw een vel filodeeg boven op de laatste

8          Maak steeds laagjes filodeeg, 3 vellen bestreken met boter, dan 1 vel met noten

9          Bedek de Baklava met de 8 achtergehouden vellen filodeeg

10        Zorg ervoor dat het bovenste vel goed besmeerd is met boter

11        Snijd de bovenkant in de lengte in parallelle  repen

12        Bak de baklava 30 minuten in de oven op 275 gr Celsius

13        Zet dan de temperatuur op 150 gr Celsius en laat de Baklava nog 1 uur bakken

Maak onder tussen de siroop

14        Doe alle ingrediënten  in een steelpan en breng deze aan de kook.

15        Draai het vuur laag en laat het geheel 10 tot 15 minuten sudderen

16        Laat de siroop afkoelen voor gebruik

17        Giet de koude siroop over de Baklava en snijd deze in ruiten

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™