Competentie: Bereidingstechniek koken CVB |
Materialen : Wat zet ik klaar? |
|
Steelpan | Antislip mat |
Officemes | Groene plank |
Afvalbak | Ovenhandschoenen |
Lucifers | |
Groenteschaal | |
Vork | |
Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig | |
Water | |
Sperziebonen | |
Zout | |
Technieken: | |
Koken | |
Apparatuur: | |
Gasfornuis | |
Receptuur voor: Koken van Sperziebonen (werkwijze) |
O Was eerst je handen.
O Zet alle spullen klaar.
O Plaats op een antislip mat een groene snijplank.
O Dop boven een afvalbakje met een officemes de sperziebone
O Doe de gedopte sperziebonen in de steelpan .
O Doe water in de steelpan + een beetje zout .
O Breng het water met de sperziebonen aan de kook.
O Plaats tijdens het koken de deksel op de steelpan.
O Om te kijken of de sperziebonen gaar zijn prik je met een vork in de sperziebonen.
O Als de sperziebonen gaar zijn giet je de sperziebonen af ( gebruik ovenhandschoenen)
O Doe een klein klontje boter en een beetje notenmuskaat over de bonen en schut ze op.
O Dien de sperziebonen op in een schaal.