Competentie: Bereidingstechniek Bakken CVB |
Materialen : Wat zet ik klaar? |
|
Paletmes | |
Koekenpan ( sauteuse) | |
Bordje | |
Lucifers | |
Mes/vork | |
Houtenspatel | |
Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig | |
Margarine | |
Aardappelschijfjes | |
Zout | |
Technieken: | |
Bakken in boter | |
Apparatuur: | |
Gasfornuis | |
Receptuur voor: Het bakken van aardappelschijfjes (werkwijze) |
O Was eerst je handen.
O Zet alle spullen klaar.
O Steek het gasstel aan met een aansteker of lucifer ( laagste stand)
O Plaats de koekenpan op het fornuis.
O Doe met je palet mes een beetje boter in de koekenpan.
O Laat de boter uitbruisen ( Let op! : de boter mag niet te heet worden.)
O Doe de aardappelschijfjes in de koekenpan.
O Roer af en toe de aardappelschijfjes om met een houten spatel
O Bak de aardappelschijfjes aan beide kanten mooi bruin
O Schep de gebakken aardappelschijfjes op een bordje
O Doe over de gebakken aardappelschijfjes een beetje zout.