Warning: Use of undefined constant MEBAK_LITE_PATH - assumed 'MEBAK_LITE_PATH' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/pdgv396801/domains/culinairevraagbank.nl/public_html/wp-content/plugins/myeasybackup/myeasybackup.php on line 136
Recept: Het bakken van aardappelschijfjes | Culinaire vraagbank - vakdidactiek horeca

Recept: Het bakken van aardappelschijfjes



Competentie: Bereidingstechniek Bakken                     CVB

 

 Materialen : Wat zet ik klaar?

Paletmes
Koekenpan ( sauteuse)
Bordje
Lucifers
Mes/vork
Houtenspatel

 

 Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig                                                   
Margarine
Aardappelschijfjes
Zout

 

Technieken:
Bakken in boter

 

Apparatuur:
Gasfornuis

 

Receptuur voor: Het bakken van aardappelschijfjes          (werkwijze)

 

Wat moet je doen?

 

O Was eerst je handen.

O Zet alle spullen klaar.

O Steek het gasstel aan met een aansteker of lucifer ( laagste stand)

O Plaats de koekenpan op het fornuis.

O Doe met je palet mes een beetje boter in de koekenpan.

O Laat de boter uitbruisen ( Let op! : de boter mag niet te heet worden.)

O Doe de aardappelschijfjes in de koekenpan.

O Roer af en toe de aardappelschijfjes om met een houten spatel

O Bak de aardappelschijfjes aan beide kanten mooi bruin

O Schep de gebakken aardappelschijfjes op een bordje

O Doe over de gebakken  aardappelschijfjes een beetje zout.

Improve Your Life, Go The myEASY Way™