Recept: Het bakken van brunoise gesneden aardappel



Competentie: Bereidingstechniek Bakken                CVB

 

 Materialen : Wat zet ik klaar?

Paletmes
Koekenpan ( sauteuse)
Bordje
Lucifers
Mes/vork
Houtenspatel

 

 Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig                                                   
Margarine
Brunoise ( blokjes) gesneden aardappel
Zout

 

Technieken:
Bakken in boter

 

Apparatuur:
Gasfornuis

 

Receptuur voor: Het bakken van brunoise gesneden aardappel  (werkwijze)

 

Wat moet je doen?

 

O Was eerst je handen.

O Zet alle spullen klaar.

O Steek het gasstel aan met een aansteker of lucifer ( laagste stand)

O Plaats de koekenpan op het fornuis.

O Doe met je palet mes een beetje boter in de koekenpan.

O Laat de boter uitbruisen ( Let de boter mag niet te heet worden.)

O Doe de brunoise gesneden aardappel in de koekenpan.

O Roer af en toe de aardappelblokjes om met een houten spatel

O Bak de brunoise gesneden aardappel aan beide kanten mooi bruin

O Schep de gebakken aardappelblokjes op een bordje

O Doe over de gebakken  aardappelblokjes een beetje zout.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™