Recept: Het bakken van een vlechtbroodje



Competentie: Bereidingstechniek Bakken               CVB

 

 Materialen : Wat zet ik klaar?

Bakplaat ovenhandschoenen
Broodmandje
Servet
Kwastje
Beslagkom
Weegschaal
Witte snijplank

 

 Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig                                                   
Wit broodmix ( 500 gram).
Margarine ( 25 gram).
Water 3 deciliter
Bloem ( beetje voor op de werkbank).

 

Technieken:
Bakken in de oven

 

Apparatuur:
Oven

 

Receptuur voor: Het bakken van vlechtbroodje         ( werkwijze)             

 

Wat moet je doen?

 

O Was eerst je handen.

O Zet alle spullen klaar.

O Zet de oven aan op een temperatuur van 220 graden.

O Doe de broodmix in een beslagkom en doe er 3 deciliter water bij.

O Doe de boter ( in kleine stukjes ) in de beslagkom.

O Kneed alles met de hand door elkaar tot er een mooi deeg ontstaat.

O Doe een doek over de beslagkom en laat het deeg even rijzen. ( 15 minuten).

O Verdeel het deeg in 3 stukken.

O Rol  de stukken in reepjes .( doe een beetje bloem op de witte plank).

De docent(e) doet de vlecht 1 x voor !

 

O Maak een vlecht .

O Leg het broodje nu op de bakplaat.

O Strijk met een kwast het vlechtbroodje in met eigeel. ( let er op dat er géén eigeel op de

Bakplaat komt!!!).

O  Zet de bakplaat in het midden van de oven.

O Bak het vlechtbroodje in 8 minuten af.

O Presenteer het broodje in een broodmandje met een servet.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™