Competentie: Bereidingstechniek Bakken CVB |
Materialen : Wat zet ik klaar? |
|
Bakplaat | ovenhandschoenen |
Broodmandje | |
Servet | |
Kwastje | |
Beslagkom | |
Weegschaal | |
Witte snijplank |
Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig | |
Wit broodmix ( 500 gram). | |
Margarine ( 25 gram). | |
Water 3 deciliter | |
Bloem ( beetje voor op de werkbank). | |
Technieken: | |
Bakken in de oven | |
Apparatuur: | |
Oven | |
Receptuur voor: Het bakken van vlechtbroodje ( werkwijze) |
O Was eerst je handen.
O Zet alle spullen klaar.
O Zet de oven aan op een temperatuur van 220 graden.
O Doe de broodmix in een beslagkom en doe er 3 deciliter water bij.
O Doe de boter ( in kleine stukjes ) in de beslagkom.
O Kneed alles met de hand door elkaar tot er een mooi deeg ontstaat.
O Doe een doek over de beslagkom en laat het deeg even rijzen. ( 15 minuten).
O Verdeel het deeg in 3 stukken.
O Rol de stukken in reepjes .( doe een beetje bloem op de witte plank).
O De docent(e) doet de vlecht 1 x voor !
O Maak een vlecht .
O Leg het broodje nu op de bakplaat.
O Strijk met een kwast het vlechtbroodje in met eigeel. ( let er op dat er géén eigeel op de
Bakplaat komt!!!).
O Zet de bakplaat in het midden van de oven.
O Bak het vlechtbroodje in 8 minuten af.
O Presenteer het broodje in een broodmandje met een servet.