Recept: Het bakken van gehaktballetjes



Competentie: Bereidingstechniek Bakken                     CVB

 

 Materialen : Wat zet ik klaar?

Paletmes Klein bordje
Koekenpan ( sauteuse)
Opdienschaal
1 x een eetlepel
Maatbeker
Beslagkom
Weegschaal

 

 Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig                                                   
Margarine 50 gram
1 x ei
Zout / Peper
Paneermeel ( 2 eetlepels)
Water ( 1 deciliter)
Gehakt ( 250 gram)

 

Technieken:
Bakken in boter

 

Apparatuur:
Gasfornuis

 

Receptuur voor: Het bakken van gehaktballetjes        (werkwijze)

 

Wat moet je doen?

 

O Was eerst je handen.

O Zet alle spullen klaar.

O Doe het gehakt in een beslagkom.

O Doe het ei bij het gehakt.

O Doe 2 x een eetlepel paneermeel bij het gehakt.

O Strooi een beetje peper en een snufje zout over het gehakt.

O Kneed met de handen het gehakt door elkaar.

O Draai met de hand kleine gehaktballetjes en leg deze op het bordje.

O Let erop dat de gehaktballetjes even groot gedraaid zijn!!.

O Doe de 50 gram boter in de koekenpan.

O Laat de boter even uitbruisen  .

O Als de boter bruin is doe je de gehaktballetjes in de koekenpan.

O Bak de gehaktballetjes bruin ( af en toe even omdraaien).

O Doe vuur op laag.

O Doe de deksel schuin op de pan.

O Doe het water voorzichtig bij de gebakken gehaktballetjes.

O Kook de gehaktballetjes met de jus op.

O Doe de gehaktballetje in een opdienschaal.

 

 

 

Laat het controleren en eventueel aftekenen door je docent(e)
Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™