Competentie: Bereidingstechniek Bakken CVB |
Materialen : Wat zet ik klaar? |
|
Paletmes | Klein bordje |
Koekenpan ( sauteuse) | |
Opdienschaal | |
1 x een eetlepel | |
Maatbeker | |
Beslagkom | |
Weegschaal |
Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig | |
Margarine 50 gram | |
1 x ei | |
Zout / Peper | |
Paneermeel ( 2 eetlepels) | |
Water ( 1 deciliter) | |
Gehakt ( 250 gram) | |
Technieken: | |
Bakken in boter | |
Apparatuur: | |
Gasfornuis | |
Receptuur voor: Het bakken van gehaktballetjes (werkwijze) |
O Was eerst je handen.
O Zet alle spullen klaar.
O Doe het gehakt in een beslagkom.
O Doe het ei bij het gehakt.
O Doe 2 x een eetlepel paneermeel bij het gehakt.
O Strooi een beetje peper en een snufje zout over het gehakt.
O Kneed met de handen het gehakt door elkaar.
O Draai met de hand kleine gehaktballetjes en leg deze op het bordje.
O Let erop dat de gehaktballetjes even groot gedraaid zijn!!.
O Doe de 50 gram boter in de koekenpan.
O Laat de boter even uitbruisen .
O Als de boter bruin is doe je de gehaktballetjes in de koekenpan.
O Bak de gehaktballetjes bruin ( af en toe even omdraaien).
O Doe vuur op laag.
O Doe de deksel schuin op de pan.
O Doe het water voorzichtig bij de gebakken gehaktballetjes.
O Kook de gehaktballetjes met de jus op.
O Doe de gehaktballetje in een opdienschaal.
Laat het controleren en eventueel aftekenen door je docent(e) |