Competentie: Bereidingstechniek Bakken CVB |
Materialen : Wat zet ik klaar? |
|
Paletmes | Aansteker/lucifers |
Koekenpan ( sauteuse) | Bordje |
Beslagkom | Mes/vork |
Weegschaal | Servet |
Litermaat | |
Kleine pollepel | |
Garde |
Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig | |
Pannenkoekenmix 200 gram | |
1 x ei | |
4 dl. melk | |
Margarine | |
Stroop/suiker | |
Melk | |
Zout |
Technieken: | |
Bakken in boter | |
Apparatuur: | |
Gasfornuis | |
Receptuur voor: Het bakken van Pannenkoeken (werkwijze) |
O Was eerst je handen.
O Zet alle spullen klaar.
O Doe in de beslagkom een ei en de 200 gram pannenkoekenmix.
O Doe de 4 deciliter melk bij de mix.
O Roer met de garde de melk,het ei en de mix goed door elkaar.
O Steek het gasstel met de aansteker aan.
O Plaats de koekenpan op het gasstel.
O Doe een klein klontje boter in de koekenpan en laat de boter bruin worden.
O Schep met de pollepel een lepel beslag in de koekenpan.
O Bak de pannenkoek aan één kant mooi bruin.
O Keer de pannenkoek om ( pas als de bovenkant “droog”is!).
O Leg met het paletmes de gebakken pannenkoek op het bord.
O Nu kun je de pannenkoek versieren met stroop of suiker.