Recept: het bakken van wentelteefjes



Competentie: Bereidingstechniek Bakken                               CVB

 

 Materialen : Wat zet ik klaar?

Paletmes Aansteker/lucifers
Koekenpan ( sauteuse)
Diepbord
2 x een eetlepel
Garde Klein bordje
Mes/vork
Servet

 

 Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig                                                   
2 x een witte boterham
1 x ei
4 eetlepels melk
Margarine ( 25 gram) = een klontje
Suiker
Kaneel
Zout

 

Technieken:
Bakken in boter

 

Apparatuur:
Gasfornuis

 

Receptuur voor: Het bakken van wentelteefjes           (werkwijze)

 

Wat moet je doen?

 

O Was eerst je handen.

O Zet alle spullen klaar.

O Breek het ei en doe dit in het diepe bord.

O Doe de 4 eetlepels melk bij het ei.

O Doe nu 1 eetlepel suiker en een snufje kaneel bij het ei.

O Roer met de garde de melk en het ei goed door elkaar.

O Leg de 2 witte boterhammen in het mengsel.

O Laat het mengsel even intrekken.

O Steek het gasstel met de aansteker aan.

O Plaats de koekenpan op het gasstel.

O Doe een klein klontje boter in de koekenpan en laat de boter bruin worden.

O Leg de 2 boterhammen in de koekenpan.

O Bak het wentelteefje aan één kant mooi bruin.

O Keer het wentelteefje om.

O Leg met het paletmes het wentelteefje op het bord.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™