recept: Het bereiden van groentensoep



Competentie: Bereidingstechniek : koken                  CVB

 

 Materialen : Wat zet ik klaar?

Steelpan Eetlepels 2 x (proeven)
Lucifers of aansteker Opscheplepel
Antislip mat Diepbord
Groene snijplank Lepel
Koksmes Servet
Afvalbak
Groentebak

 

 Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig                                                   
Water ( 1 liter).
Bouillonblokje ( 2 x).
Prei  ( 1 x ).
Wortel ( 1 x ).
Paprika ( 1 x ).
Vermicelli

 

Technieken:
Koken

 

Apparatuur:
Gasfornuis

 

Receptuur voor: Groentesoep                (werkwijze)

 

Combinatie les: Bereidingstechniek koken en opdeeltechnieken (brunoise). 

 

Wat moet je doen?

 

O Was eerst je handen.

O Zet alle spullen klaar.

O Snij alle benodigde groente volgens de opdeeltechniek brunoise                                                                                ( zie werkblad opdeel- techniek brunoise).

O Doe water in de steelpan.

O Voeg aan het water 2 x een bouillonblokje toe.

O Steek het gasfornuis met de aansteker aan.

O Zet de steelpan op het gasfornuis.

O Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook.

O Voeg de brunoise gesneden groenten toe aan de bouillon.

O Laat dit 10 minuten zachtjes doorkoken.

O Voeg een handje vol vermicelli toe aan de soep.

O Proef met behulp van 2 eetlepels de soep.

O Breng eventueel de soep opsmaak met zout en peper.

O Schep de groentesoep over in een diepbord

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™