Competentie: Bereidingstechniek Frituren CVB |
Materialen : Wat zet ik klaar? |
|
Frituurbak | |
Bordje | |
Portioneerschep | |
Mes/vork | |
Servet | |
Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig | |
In schijfjes gesneden aardappel | |
Zout | |
Technieken: | |
Frituren | |
Apparatuur: | |
Frituur | |
Receptuur voor: Het frituren van in schijfjes gesneden aardappel (werkwijze) |
O Was eerst je handen.
O Zet alle spullen klaar.
O Snij de aardappel in schijfjes( zie werkblad opdeeltechnieken).
O Zet de frituur op een temperatuur van 180 graden.
O Droog de in schijfjes gesneden aardappel af met een keukendoek.
O Leg de aardappelschijfjes in de frituurmand.
O Frituur de aardappelschijfjes tot ze goudgeel van kleur zijn.
O Doe het mandje in de uitlekstand van de frituur.
O Bak ( na 3 minuten uitlekken) de aardappelschijfjes voor de 2e keer af.
O Doe het mandje in de uitlekstand van de frituur.
O Doe de uitgelekte gefrituurde aardappelschijfjes in de frituurbak.
O Strooi wat zout over de gefrituurde aardappelschijfjes en schud de aardappelschijfjes op.
O Schep met de portioneerschep een portie gefrituurde aardappelschijfjes op een bord.