Recept: Het frituren van een vleeskroket



Competentie: Bereidingstechniek Frituren                      CVB

 

 Materialen : Wat zet ik klaar?

Frituurtang
Schaal
Servet

 

 Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig                                                    
Vleeskroket ( kant en klaar).

 

Technieken:
Frituren

 

Apparatuur:
Frituur ( 180 graden C. )

 

Receptuur voor: Het frituren van een vleeskroket                (werkwijze)

 

Wat moet je doen?

 

O Was eerst je handen.

O Zet alle spullen klaar.

O Zet de frituur op een temperatuur van 180 graden.

O Leg de vleeskroket in de frituurmand.

O Frituur de vleeskroket tot ze goudgeel van kleur is.

O Doe het mandje in de uitlekstand van de frituur.

O Bak ( na 3 minuten uitlekken) de vleeskroket voor de 2e keer af.

O Doe het mandje in de uitlekstand van de frituur.

O Leg met een frituurtang de uitgelekte gefrituurde vleeskroket in de frituurbak.

O Leg met de frituurtang de vleeskroket op de schaal

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™