Recept: Het frituren van wafel-aardappel



competentie: Bereidingstechniek Frituren                      CVB

 

 Materialen : Wat zet ik klaar?

Frituurbak
Diep bordje + een servet
Portioneerschep
Netspaan

Mandoline

Keukendoek

 

 Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig                                                   
Wafel gesneden aardappel.
Zout

 

Technieken:
Frituren

 

Apparatuur:
Frituur

 

Receptuur voor: Het frituren van wafel gesneden aardappel (werkwijze)

 

Wat moet je doen?

 

O Was eerst je handen.

O Zet alle spullen klaar.

O Schil de aardappel  ( zie werkblad voorbereidingstechnieken : schillen).

O Maak met behulp een mandoline wafelaardappel

O Werkwijze mandoline: Zet de mandoline voor je op de werkbank.

O Neem een geschilde aardappel in rechterhand en maak een schavende beweging over de

Mandoline ( Kijk goed hoe de docent(e) het je voordoet!!). ( Let op je vingers!!)

O Zet de frituur op een temperatuur van 180 graden.

O Droog de wafel gesneden aardappel af met een keukendoek.

O Leg de wafel gesneden aardappel in de frituurmand.

O Frituur de wafel gesneden aardappel tot ze goudgeel van kleur is.

O Doe het mandje in de uitlekstand van de frituur.

O Bak ( na 3 minuten uitlekken) de wafel gesneden aardappel voor de 2e keer af.

O Doe het mandje in de uitlekstand van de frituur.

O Doe de uitgelekte gefrituurde wafel gesneden aardappel in de frituurbak.

O Strooi wat zout over de wafel gesneden aardappel en schud de chips op.

O Schep met de portioneerschep een portie wafel gesneden aardappel  op een bord. .

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™