competentie: Bereidingstechniek Frituren CVB |
Materialen : Wat zet ik klaar? |
|
Frituurbak | |
Diep bordje + een servet | |
Portioneerschep | |
Netspaan | |
Mandoline |
|
Keukendoek | |
Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig | |
Wafel gesneden aardappel. | |
Zout | |
Technieken: | |
Frituren | |
Apparatuur: | |
Frituur | |
Receptuur voor: Het frituren van wafel gesneden aardappel (werkwijze) |
O Was eerst je handen.
O Zet alle spullen klaar.
O Schil de aardappel ( zie werkblad voorbereidingstechnieken : schillen).
O Maak met behulp een mandoline wafelaardappel
O Werkwijze mandoline: Zet de mandoline voor je op de werkbank.
O Neem een geschilde aardappel in rechterhand en maak een schavende beweging over de
Mandoline ( Kijk goed hoe de docent(e) het je voordoet!!). ( Let op je vingers!!)
O Zet de frituur op een temperatuur van 180 graden.
O Droog de wafel gesneden aardappel af met een keukendoek.
O Leg de wafel gesneden aardappel in de frituurmand.
O Frituur de wafel gesneden aardappel tot ze goudgeel van kleur is.
O Doe het mandje in de uitlekstand van de frituur.
O Bak ( na 3 minuten uitlekken) de wafel gesneden aardappel voor de 2e keer af.
O Doe het mandje in de uitlekstand van de frituur.
O Doe de uitgelekte gefrituurde wafel gesneden aardappel in de frituurbak.
O Strooi wat zout over de wafel gesneden aardappel en schud de chips op.
O Schep met de portioneerschep een portie wafel gesneden aardappel op een bord. .