Competentie: Bereidingstechniek koken CVB |
Materialen : Wat zet ik klaar? |
|
Steelpan | Antislip mat |
Dunschiller | Groene plank |
Afvalbak | Officemes |
Lucifers | Ovenhandschoenen |
Groentenschaal | |
Vork | |
Theelepel |
Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig | |
Water | |
3 aardappelen | |
Zout | |
Technieken: | |
Koken | |
Apparatuur: | |
Gasfornuis | |
Receptuur voor: Koken van aardappelen (werkwijze) |
O Was eerst je handen.
O Zet alle spullen klaar.
O Plaats op een antislip mat een groene snijplank.
O Schil boven een afvalbakje met een dunschiller de aardappelen.
O Ontpit de aardappelen met het officemes.
O Was de geschilde aardappelen en doe ze in de steelpan.
O Doe water in de steelpan en een ½ theelepel zout .
O Breng het water met de aardappelen aan de kook.
O Plaats tijdens het koken de deksel op de steelpan.
O Om te kijken of de aardappelen gaar zijn prik je met een vork in de aardappelen.
O Als de aardappelen gaar zijn giet je de aardappelen af ( gebruik ovenhandschoenen)
O Laat de aardappelen op zacht vuur even stomen.
O Dien de aardappelen op in een schaal.