Warning: Use of undefined constant MEBAK_LITE_PATH - assumed 'MEBAK_LITE_PATH' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/pdgv396801/domains/culinairevraagbank.nl/public_html/wp-content/plugins/myeasybackup/myeasybackup.php on line 136
Recept: Het koken van aardappelen | Culinaire vraagbank - vakdidactiek horeca

Recept: Het koken van aardappelen


Competentie: Bereidingstechniek koken                 CVB

 

 Materialen : Wat zet ik klaar?

Steelpan Antislip mat
Dunschiller Groene plank
Afvalbak Officemes
Lucifers Ovenhandschoenen
Groentenschaal
Vork
Theelepel

 

 Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig                                                   
Water
3 aardappelen
Zout

 

Technieken:
Koken

 

Apparatuur:
Gasfornuis

 

Receptuur voor: Koken van aardappelen                                                                   (werkwijze)

 

Wat moet je doen?

 

O Was eerst je handen.

O Zet alle spullen klaar.

O Plaats op een antislip mat een groene snijplank.

O Schil boven een afvalbakje met een dunschiller de aardappelen.

O Ontpit de aardappelen met het officemes.

O Was de geschilde aardappelen en doe ze in de steelpan.

O Doe water in de steelpan en een ½ theelepel zout .

O Breng het water met de aardappelen aan de kook.

O Plaats tijdens het koken de deksel op de steelpan.

O Om te kijken of de aardappelen gaar zijn prik je met een vork in de aardappelen.

O Als de aardappelen gaar zijn giet je de aardappelen af ( gebruik ovenhandschoenen)

O Laat de aardappelen op zacht vuur even stomen.

O Dien de aardappelen op in een schaal.

Improve Your Life, Go The myEASY Way™