Recept: Het koken van aardappelschijfjes



Competentie: Bereidingstechniek koken               CVB

 

 Materialen : Wat zet ik klaar?

Steelpan Antislip mat
Dunschiller Groene plank
Afvalbak Officemes
Lucifers Ovenhandschoenen
Groenteschaal Koksmes
Vork
Theelepel

 

 Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig                                                   
Water
3 Aardappelen
Zout

 

Technieken:
Koken
Snijdtechnieken

 

Apparatuur:
Gasfornuis

 

Receptuur voor: Koken van aardappelschijfjes                 (werkwijze)

 

Wat moet je doen?

 

O Was eerst je handen.

O Zet alle spullen klaar.

O Plaats op een antislip mat een groene snijplank.

O Schil boven een afvalbakje met een dunschiller de aardappelen.

O Was de geschilde aardappel en leg deze op de groene snijplank..

O Plaats 1 geschilde wortel op het midden van de groene plank.

O Snij de aardappel met een koksmes door de helft.

O Draai de aardappel en snijd hem in gelijke stukjes.

O Doe de gesneden aardappelschijfjes in de steelpan .

O Doe water in de steelpan + een ½ theelepel zout.

O Breng het water met de aardappelschijfjes aan de kook.

O Plaats tijdens het koken de deksel op de steelpan.

O Om te kijken of de aardappelschijfjes gaar zijn prik je met een vork in de schijfjes.

O Als de aardappelschijfjes gaar zijn giet je ze af ( gebruik ovenhandschoenen)

O Laat de schijfjes op zacht vuur nog even na stomen.

O Dien de aardappelschijfjes op in een schaal.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™