Competentie: Bereidingstechniek : koken CVB |
Materialen : Wat zet ik klaar? |
|
Steelpan | Theelepel |
Lucifers of aansteker | Vork |
Houten spatel | Stamper |
Antislip mat + groene plank | Plat bord |
koksmes | Mes/vork |
Afvalbak | Servet |
Groentebak |
Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig | |
Wortel ( 250 gram) | |
Aardappel ( 500 gram) | |
Ui ( 3 x ) | |
Zout en peper. | |
Technieken: | |
Koken | |
Apparatuur: | |
Gasfornuis | |
Receptuur voor: Het koken van water (werkwijze) |
Combinatie les: Bereidingstechniek koken + opdeeltechniek Brunoise. |
O Was eerst je handen.
O Zet alle spullen klaar.
O Snij de wortel /ui /aardappel volgens de opdeeltechniek brunoise .
O Gebruik hiervoor het werkblad voor opdeeltechniek brunoise/snipperen.
O Doe water in de steelpan.
O Voeg de wortel/aardappel en ui toe aan het water. + een ½ theelepel zout + beetje peper.
O Steek het gasfornuis met de aansteker of lucifer aan.
O Plaats de steelpan op het gasfornuis.
O Breng het geheel aan de kook.
O Prik met een vork in de aardappelen/wortelen om te kijken of dit gaar is.
O Giet de Hutspot af in de gootsteen.
O Stamp de aardappelen/wortelen en ui door elkaar.
O Schep de hutspot over op een plat bord.