Recept: Het koken/bakken van rijst



Competentie: Bereidingstechniek Koken/Bakken                  CVB

 

 Materialen : Wat zet ik klaar?

Houten spatel Lucifers of aansteker
Koekenpan ( sauteuse)/ wok
Opdienschaal
Koksmes
Antislip mat
Snijplank rood   ( Voor de kip).
Snijplank groen ( voor de groente )

 

 Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig                                                   
Olijfolie Nasikruiden
Kipfilet 100 gram Ketjap
Zout / Peper Sambal
Prei/wortel/ui/taugé
(Gekookte ) rijst  ( 50 gram per persoon).

 

Technieken:
Bakken in olijfolie

 

Apparatuur:
Gasfornuis

 

Receptuur voor: Het bakken van rijst (nasi ).    (Werkwijze)

 

Combinatieles : Kook – en bereidingstechniek/ Opdeeltechniek(brunoise).

 

Wat moet je doen?

 

O Was eerst je handen.

O Zet alle spullen klaar.

O Kook de rijst  ( zie werkblad koken : Het koken van rijst ).

O Spoel na het koken de rijst af met koud water.

O Laat de afgekoelde rijst goed uitlekken.

O Snij de groenten Brunoise zie werkblad opdeeltechnieken:brunoise snijden).

O Snij met een koksmes de kipfilet ( zie werkblad opdeeltechnieken:brunoise snijden).

O Roerbak de gesneden groente ( zie werkblad Bakken:Het roerbakken van groenten ).

O Bak de brunoise gesneden kipfilet ( zie werkblad Bakken: Het bakken van kipfilet).

O Bak de nasikruiden ( pasta) met het kipfilet mee.

O Meng de gebakken kipfilet en de roer gebakken groenten samen met de rijst door elkaar.

O Breng de nasi op smaak met sambal/ketjap

 

 

 

Laat het controleren en eventueel aftekenen door je docent(e)
Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™