Recept: het roerbakken van groenten



Competentie: Bereidingstechniek Bakken                  CVB

 

 Materialen : Wat zet ik klaar?

Wok
Groenteschaal
Lucifers
Opscheplepel
Houtenspatel
Eetlepel

 

 Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig                                                    
Verschillende verse groenten
Olijfolie ( 2 x een eetlepel)
Zout ( snufje).
Peper

 

Technieken:
Bakken in olijfolie.

 

Apparatuur:
Gasfornuis

 

Receptuur voor: Het bakken van groenten ( roerbakken) (werkwijze)

 

Wat moet je doen?

 

O Was eerst je handen.

O Zet alle spullen klaar.

O Steek het gasstel aan met een aansteker of lucifer ( laagste stand)

O Plaats de wok op het fornuis.

O Doe 2 eetlepels olijfolie in de wok.

O Verhit de olijfolie ( Let de olie mag niet te heet worden.) ( Géén blauwe walm!!!) .

O Doe de groente in de wok.

O Roer af en toe de mix van groenten om met een houten spatel.

O Strooi een snufje zout en een beetje peper over de groente.

O Prik met een vork in de groente om te kijken of de roergebakken groente gaar is.

O Doe de roer gebakken groente in een groenteschaal.

O Doe in opscheplepel bij de groenteschaal.

O Doe over de gebakken  aardappelschijfjes een beetje zout.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™