Recept: korstdeeg met appel


 Materialen : Wat zet ik klaar?

Bakplaat ovenhandschoenen
Kom (voor het opgeklopte ei ) beslagkom
Kom ( voor het water) eetlepel
Garde Koksmes
Kwastje Afvalbakje
Antislip mat Dunschiller
Snijplank wit/groen

 

 

 

 Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig                                                   
Korstdeeg ( bladerdeeg) 2 plakjes
1 x een ei
1 x een appel
Suiker
Kaneel

 

 

 

Technieken:
Bakken in de oven

 

 

 

Apparatuur:
Oven

 

 

 

Receptuur voor: Korstdeeg gevuld met appel       ( werkwijze)             

 

 

 

Wat moet je doen?

 

O Was eerst je handen.

 

O Zet alle spullen klaar.

 

O Leg een antislip mat  + een groene snijplank op de werkbank

 

O Schil de appel met een dunschiller boven het afvalbakje.

 

O Leg de geschilde appel op de snijplank .

 

O Snij de appel doormidden en haal het klokhuis eruit.

 

O Snij de appel in schijfjes en doe deze in een beslagkom.

 

O Voeg 1 eetlepel suiker toe aan de appel + een beetje kaneel.

 

O Roer alles goed door elkaar.

 

O Zet de oven aan op een temperatuur van 220 graden.

 

O Leg nu op de antislip een witte snijplank.

 

O Leg naast de snijplank een bakplaat op de werkbank.

 

O Leg op de snijplank de 2 plakjes korstdeeg ( bladerdeeg).

 

O Maak met het kwastje de plakjes korstdeeg aan beide zijden nat met water.

 

O Leg de natte plakjes korstdeeg terug op het midden van de witte snijplank.

 

O Leg de knakworstjes in het midden van de plakjes korstdeeg.

 

O Rol het korstdeeg om het worstje heen.

 

O Bestrijk met behulp van het kwastje de bakplaat met water.

 

O Leg de korstdeegplakjes in het midden van de bakplaat.

 

O Doe het ei in een kom.

 

O Roer met een garde het ei los.

 

O Ga met het kwastje de opgerolde korstdeegplankjes insmeren met eigeel.

 

O Doe de bakplaat in het midden van de oven.

 

O Bak de korstdeeg plakjes in 20 minuten goudgeel.

 

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™