Recept: Korstdeeg met een knakworst



Competentie: Bereidingstechniek Bakken                 CVB

 

 Materialen : Wat zet ik klaar?

Bakplaat ovenhandschoenen
Kom (voor het opgeklopte ei )
Kom ( voor het water)
Garde
Kwastje
Antislip mat
Snijplank wit

 

 Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig                                                   
Korstdeeg ( bladerdeeg) 2 plakjes
1 x een ei
2 x een knakworstje

 

Technieken:
Bakken in de oven

 

Apparatuur:
Oven

 

Receptuur voor: Korstdeeg gevuld met een knakworstje ( werkwijze)              

 

Wat moet je doen?

 

O Was eerst je handen.

O Zet alle spullen klaar.

O Zet de oven aan op een temperatuur van 220 graden.

O Leg een antislip mat + een witte snijplank op de werkbank.

O Leg naast de snijplank een bakplaat op de werkbank.

O Leg op de snijplank de 2 plakjes korstdeeg ( bladerdeeg).

O Maak met het kwastje de plakjes korstdeeg aan beide zijden nat met water.

O Leg de natte plakjes korstdeeg terug op het midden van de witte snijplank.

O Leg de knakworstjes in het midden van de plakjes korstdeeg.

O Rol het korstdeeg om het worstje heen.

O Bestrijk met behulp van het kwastje de bakplaat met water.

O Leg de korstdeegplakjes in het midden van de bakplaat.

O Doe het ei in een kom.

O Roer met een garde het ei los.

O Ga met het kwastje de opgerolde korstdeegplankjes insmeren met eigeel.

O Doe de bakplaat in het midden van de oven.

O Bak de korstdeeg plakjes in 20 minuten goudgeel.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™