Competentie: Bereidingstechniek Bakken CVB |
Materialen : Wat zet ik klaar? |
|
Bakplaat | ovenhandschoenen |
Kom (voor het opgeklopte ei ) | eetlepel |
Kom ( voor het water) | |
Garde | |
Kwastje | |
Antislip mat | |
Snijplank wit |
Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig | |
Korstdeeg ( bladerdeeg) 2 plakjes | |
1 x een ei | |
2 x een eetlepel geitenkaas | |
4 x een olijf | |
Technieken: | |
Bakken in de oven | |
Apparatuur: | |
Oven | |
Receptuur voor: Korstdeeg gevuld met geitenkaas en olijf ( werkwijze) |
O Was eerst je handen.
O Zet alle spullen klaar.
O Zet de oven aan op een temperatuur van 220 graden.
O Leg een antislip mat + een witte snijplank op de werkbank.
O Leg naast de snijplank een bakplaat op de werkbank.
O Leg op de snijplank de 2 plakjes korstdeeg ( bladerdeeg).
O Maak met het kwastje de plakjes korstdeeg aan beide zijden nat met water.
O Leg de natte plakjes korstdeeg terug op het midden van de witte snijplank.
O Leg de geitenkaas en de olijven in het midden van de plakjes korstdeeg.
O Rol het korstdeeg om de geitenkaas en de olijven heen.
O Bestrijk met behulp van het kwastje de bakplaat met water.
O Leg de korstdeegplakjes in het midden van de bakplaat.
O Doe het ei in een kom.
O Roer met een garde het ei los.
O Ga met het kwastje de opgerolde korstdeegplankjes insmeren met eigeel.
O Doe de bakplaat in het midden van de oven.
O Bak de korstdeeg plakjes in 20 minuten goudgeel.