Competentie: Bereidingstechniek Bakken CVB |
Materialen : Wat zet ik klaar? |
|
Houten lepel | |
Koekenpan ( sauteuse) | |
Opdienschaal | |
Beslagkom | |
Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig | |
Margarine 50 gram | |
Gehakt ( 250 gram). | |
Zout ( ½ theelepel). | |
Peper | |
Technieken: | |
Bakken in boter | |
Apparatuur: | |
Gasfornuis | |
Receptuur voor: Het rulbakken van gehakt (werkwijze) |
O Was eerst je handen.
O Zet alle spullen klaar.
O Meng een ½ theelepel zout door het gehakt + een beetje peper
O Steek het gasstel aan met een lucifer of aansteker.
O Doe de 50 gram boter in de koekenpan.
O Laat de boter uitbruisen .
O Als de boter bruin is voeg je het gehakt toe.
O Met de houtenspatel bak je al roerend het gehakt bruin.(dit heet rulbakken).
O Doe het rulgebakken gehakt in een opdienschaal.