Recept van de maand: Groenten in het zoetzuur

Groenten in het zoetzuur

 

Welke materialen gebruiken we?

 

Welke grondstoffen hebben we nodig? Op de foto zie je: Azijn,Water,Bruine rietsuiker,Curucuma,Kerriepoeder,Augurk,Amsterdamse uien,Rode paprika,Komkommer, Kleine maïskolfjes,Wortel,Lemon,Peper en Zout

 

Het recept voor het zoetzuur: 1 liter wijnazijn,1 liter water,200 gram bruine rietsuiker,curucuma,kerriepoeder,zout en peper. Het geheel opkoken.

 

Snij de Paprika julienne (reepjes)

 

Snij de komkommer (zonder zaadjes) in schijfjes

Snij de winterwortel in schijfjes ( denk om de “kattenklauw”!)

 

De ingrediënten zijn nu compleet en moeten worden geblancheerd.

 

Blancheren in het zoetzure mengsel,daarna het geheel laten afkoelen

 

Doe 10 afgekoelde Amsterdamse uien in een schone pot

 

1 Hele  Augurk erbij

 

Voeg de 5 mini maïskolfjes toe

 

1 schijfje lemon toevoegen

 

Voeg tenslotte de afgekoelde wortel,komkommer en paprika toe

 

Vul het potje op met het zoetzuur mengsel

Draai de deksel stevig op het potje en doe een “boeren”servet op de deksel.( vastmaken met een elastiekje)

 

Eet smakelijk!


Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™