Pepernotensaté

Ingrediënten:
125 gram tarwebloem
250 gram roggebloem
zout
½ theelepel bakpoeder
1 eetlepel koekkruiden
mespunt gemalen anijs
1 dl water
125 gram vloeibare honing
75 gram stroop
½ dl karnemelk

Bereiding:
1. Meng de roggebloem, de tarwebloem, wat zout, het bakpoeder en de specerijen in een kom. Verwarm het water en roer er de honing en de stroop door. Giet het mengsel en een deel van de karnemelk in de kom en roer er een vrij stijf deeg van. Verdun dit eventueel met nog wat karnemelk. Laat het deeg opstijven.
2. Warm de oven voor op 200° C. Druk het deeg uit op een werkvlak en snijd er stukjes van. Leg de stukjes op een ingevette bakplaat. Voor taaitaai wat grotere stukjes in een koekvormpje drukken
3. Bak de pepernoten in de hete oven in ca. 20 minuten gaar en lichtbruin.

Werkwijze Pepernotensaté: Rijg de pepernoten nadat ze zijn afgekoeld aan een satéstokje. Verwarm de chocoladerepen “au bain-marie” tot ze gesmolten zijn. Giet de chocolade-satésaus over de pepernoten. Pepernotensaté kun je zowel warm als koud serveren!

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™