Ingrediënten:
200 gram gedroogde kokos
300 gram bloem
$ theelepels bakpoeder
200 gram boter
400 gram fijne suiker
7 grote eieren
50 ml olijfolie
70 gram kokosvezels,geroosterd
80 gram gedroogde Griekse vijgen, fijn gehakt
Voor de siroop:
375 gram suiker
3 citroenen
Werkwijze:
1 Verwarm de oven voor op 190 gr. Celsius
2 Vet een vierkante of ronde taartvorm in van 24 cm royaal in
3 Bedek de binnenkant met wat van de gedroogde kokos
4 Zeef de bloem met het bakpoeder
5 Klop de boter en de suiker tot ze licht en luchtig zijn
6 Blijf kloppen en voeg één voor één de eieren toe
7 Klop goed na elk ei
8 Spatel olijfolie,kokos,geroosterde kokosvezels,vijgen en de bloem erdoor
9 Zorg ervoor dat alles goed gemengd is
10 Giet het beslag in de vorm en bak het 10 minuten bij 190 gr Celsius
11 Na 10 minuten de oven op een temperatuur van 150 gr Celsius gedurende 65 minuten
12 Als de taart veerkrachtig aanvoelt is hij gaar
13 Schil ondertussen de gele schil van de citroenen en snijd deze in repen
14 Pers de citroenen. Kook de suiker, het citroensap en citroenrepen gedurende 3 minuten
15 Zeef de siroop
16 Bewaar de repen citroenschil als garnering
17 Giet de siroop over de taart als deze uit de oven komt en laat de siroop afkoelen
18 Maak de taart voorzichtig los, haal de taart uit de vorm. Afgarneren met citroenschil