Recept voor Griekse taart

Ingrediënten:

 

200 gram gedroogde kokos

300 gram bloem

$ theelepels bakpoeder

200 gram boter

400 gram fijne suiker

7 grote eieren

50 ml olijfolie

70 gram kokosvezels,geroosterd

80 gram gedroogde Griekse vijgen, fijn gehakt

 

Voor de siroop:

 

375 gram suiker

3 citroenen

 

Werkwijze:

 

1          Verwarm de oven voor op 190 gr. Celsius

2          Vet een vierkante of ronde taartvorm in van 24 cm royaal in

3          Bedek de binnenkant met wat van de gedroogde kokos

4          Zeef de bloem met het bakpoeder

5          Klop de boter en de suiker tot ze licht en luchtig zijn

6          Blijf kloppen en voeg één voor één de eieren toe

7          Klop goed na elk ei

8          Spatel olijfolie,kokos,geroosterde kokosvezels,vijgen en de bloem erdoor

9          Zorg ervoor dat alles goed gemengd is

10        Giet het beslag in de vorm en bak het 10 minuten bij 190 gr Celsius

11        Na 10 minuten de oven op een temperatuur van 150 gr Celsius gedurende 65 minuten

12        Als de taart veerkrachtig aanvoelt is hij gaar

13        Schil ondertussen de gele schil van de citroenen en snijd deze in repen

14        Pers de citroenen. Kook de suiker, het citroensap en citroenrepen gedurende 3 minuten

15        Zeef de siroop

16        Bewaar de repen citroenschil als garnering

17        Giet de siroop over de taart als deze uit de oven komt en laat de siroop afkoelen

18        Maak de taart voorzichtig los, haal de taart uit de vorm. Afgarneren met citroenschil

 

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™