Recept:Het frituren van juliënne gesneden aardappel



Competentie: Bereidingstechniek Frituren               CVB

 

 Materialen : Wat zet ik klaar?

Frituurbak
Bordje
Portioneerschep
Mes/vork
Servet

 

 Producten/ingrediënten: Wat heb ik nodig                                                    
Julienne gesneden aardappel ( reepjes) (patat).
Zout

 

Technieken:
Frituren

 

Apparatuur:
Frituur

 

Receptuur voor: Het frituren van julienne gesneden aardappel     (werkwijze)

 

Wat moet je doen?

 

O Was eerst je handen.

O Zet alle spullen klaar.

O Snij de aardappel julienne ( zie werkblad opdeeltechnieken).

O Zet de frituur op een temperatuur van 180 graden.

O Droog de julienne gesneden aardappel af met een keukendoek.

O Leg de aardappelreepjes in de frituurmand.

O Frituur de aardappelreepjes (patat) tot ze goudgeel van kleur zijn.

O Doe het mandje in de uitlekstand van de frituur.

O Bak ( na 3 minuten uitlekken) de aardappelreepjes (patat)voor de 2e keer af.

O Doe het mandje in de uitlekstand van de frituur.

O Doe de uitgelekte gefrituurde aardappelreepjes(patat) in de frituurbak.

O Strooi wat zout over de gefrituurde aardappelreepjes en schud de aardappelreepjes op.

O Schep met de portioneerschep een portie gefrituurde aardappelreepjes ( patat) op een bord.

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™