16 Rotie

Rotie.

Surinaams / (Hindoestaans)

 

Een lekker Hindoestaans gerecht. De rotie bestaat uit een ronde pannenkoek al dan niet met een vulling. De pannenkoek wordt van meel gemaakt, de vulling bestaat uit vlees, aardappelen en groente. De geschikte groentesoorten bij rotie zijn:

snijboontjes of sperzieboontjes, aubergine, andijvie, kousenband, dhal (gele erwtjes).

 

Bereiding van de pannenkoek:

U heeft het meeste succes als u het deeg een tijd van tevoren klaarmaakt, zodat het de tijd heeft om te rijzen. Meng de bloem met zout en gist. Voeg bij kleine hoeveelheden de vloeistof (eventueel ook olie en boter) toe, terwijl u de massa flink kneedt, zodat er deeg ontstaat. Laat het deeg een tijdje staan, bijvoorbeeld een uur en kneed het dan weer flink. Herhaal dit nog een paar keer. Vorm daarna balletjes zo groot als een ei. Druk de balletjes plat en rol ze vanuit het midden uit, zodat een ronde lap deeg ontstaat. Dit deeg hoort gebakken te worden op een dikke, ronde, ijzeren plaat, de rotipan. U kunt deze pan echter vervangen daar een koekenpan met een vrij dikke bodem. Laat de pan intussen heet worden, zo heet dat als u de bloem erop gooit, die direct schroeit. Smeer de rotie aan beide kanten in met boter of olie en bak ze aan beide kanten. Druk tijdens het bakken de rotie aan de zijkanten plat.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™