Warning: Use of undefined constant MEBAK_LITE_PATH - assumed 'MEBAK_LITE_PATH' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/pdgv396801/domains/culinairevraagbank.nl/public_html/wp-content/plugins/myeasybackup/myeasybackup.php on line 136
17 Rotie AhIu Bharie (met aardappelen gevulde rotie) | Culinaire vraagbank - vakdidactiek horeca

17 Rotie AhIu Bharie (met aardappelen gevulde rotie)

Rotie AhIu Bharie (met aardappelen gevulde rotie).

Surinaams / Hindoestaans.

 

Ingrediënten:

Voor de vulling:

5 à 6 aardappelen

2 tenen knoflook

½ verse chilipeper

1 tl komijnzaad

zout

 

Kook de aardappelen in de schil en pel ze. Maak de knoflook en verse peper fijn en meng dit met de

geprakte aardappelen, het komijnzaad en zout. Maak nu het deeg.

 

Voor het deeg:

500 gmeel

20 gr gist

3 dlkoud water

2 el olie of gesmolten boter (niet noodzakelijk)

 

Druk op het laatste moment de bolletjes plat, doe wat van de vulling erbij en draai de randen van het deeg weer naar elkaar, zodat er weer een bolletje ontstaat. Druk het nu nogmaals plat en rol het voorzichtig uit, zodat de vulling precies ertussen komt te zitten.

Improve Your Life, Go The myEASY Way™