Runderrolletjes met kruidenvulling.
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
4 smalle bieflappen van ±100 g(vraag de slager het vlees goed dun te kloppen)
25 gboter
zout en peper
Voor de vulling:
2 pakjes diepvries peterselie
150 gchampignons
2 knoflookteentjes uit de knijper
25 gboter
1 sneetje oud witbrood
3 tl mosterd
50 ggeraspte oude kaas
voor de saus:
2 gesnipperde uien
1 pakje diepvries peterselie
3 el olie
100 gchampignons
½ liter bouillon (van tablet)
2½ dl droge witte wijn
2 el franse mosterd
zout en peper
Bereiding:
Wrijf de bieflappen met peper en zout in. Hak voor de vulling de gewassen champignons (150 gr) klein en smoor deze zachtjes in boter met knoflook uit de knijper. Draai het gas uit. Week het brood in water of melk en druk het goed uit. Vermeng het brood met de inmiddels afgekoelde champignons en voeg daarna de geraspte kaas, de peterselie en de mosterd toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Verdeel de vulling over de 4 bieflappen, rol ze op en zet ze vast met een cocktailprikker of bind ze met garen vast. Doe25 gboter ineen pan met dikke bodem en braad de runderrolletjes in 10 min bruin. Voeg de laatste5 mmde uitjes en de plakjes gesneden champignons (100 gr) toe en braad ze mee.
Voor de saus:
Maak op de bekende wijze bouillon. Voeg de bouillon, de wijn en de mosterd toe. Laat het30 mmzachtjes smoren en breng het zonodig met wat peper en zout op smaak. Als u wilt kunt u de saus nog binden met een eetlepel maïzena die even is aangeroerd met wat water of wijn. Giet het maïzenamengsel bij de kokende saus en roer het even door. Strooi voor het serveren de peterselie over het gerecht.