Rundvlees met artisjokken,olijven en oregano

Rundvlees met artisjokken,olijven en oregano ( 4 personen)

Ingrediënten:

2 eetlepels olijfolie ( Family Katsaragakis olijfolie)

750 gram mals rundvlees ( van de lende)

1 teentje knoflook ( geperst)

1 x bosje lente-uien

125 ML witte wijn

250 ML runderbouillon

1 eetlepel tomatenpuree

2 theelepels oregano ( gehakt)

2 ronde artisjokken ( schoon gemaakt en in vieren verdeeld)

60 gram olijven ( zonder pit)

Zout en peper ( vers gemalen)

Werkwijze:

1          Verwarm de oven op 180 gr Celsius

2          Neem een grote pan (oven vast)

3          verhit hierin 1 eetlepel olijfolie

4          Voeg het vlees toe,dicht schroeien en apart houden

5          Verwarm de rest van de olijfolie, voeg knoflook en uien toe

6          Bak ze 2 – 3 minuten

7          Voeg de witte wijn toe en laat het geheel 1 minuut doorkoken

8          Voeg nu de runderbouillon, tomatenpuree,oregano en peper en zout toe

9          Breng dit alles aan de kook

10        Leg het vlees weer in de schotel en voeg de artisjokken toe

11        Dek de pan af en zet deze 30-40 minuten in de oven

12        Voeg de laatste 5 minuten van de braadtijd de olijven toe

13        Snijd het vlees in plakken en presenteer de groenten op de schotel

14        Giet de saus over het vlees

 TIP:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             verwijder de buitenste blaadjes en de stelen van de artisjokken. Leg ze in een kom me water met citroensap. Zo worden de artisjokken niet bruin.

 

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™