1 Sajoer Lodeh

Sajoer Lodeh

 

Benodigdheden:

200 gramsperzieboontjes, ½ spitskool, ½ blok tempé, een klein blikje bamboe scheuten, 3 rode uien, 2 teentjes knoflook, 1 à 2 ontpitte rode lomboks, 3 groene lomboks, 1 theelepel. suiker, 2 theelepels. trassi, 1 theelepel. Ketoembar(koriander), 2 salam blaadjes, 1 stukje Laos, 5 djeroek poeroet blaadjes, 1 theelepel. asem of citroensap, 2 bouillonblokjes, 1½ kopje santen (kokoscrème), 1 theelepel. olie en zout naar smaak.

 

Een Sajoer is een combinatie van vlees en groenten, vis, kip, tempé of tahoe en groenten. Sajoer wordt op verschillende manieren gekruid en met ruim vocht opgediend. De Sajoer komt gelijktijdig met de andere gerechten op tafel.

 

De tempé in dobbelsteentjes snijden. De boontjes schoonmaken en snijden evenals de kool. U wrijft de ingrediënten (uien, knoflook, lombok, suiker, trassi, ketoembar, asem en bouillonblikjes) fijn in een oelekan (vijzel). Om de sajoer niet al te heet te laten worden kunt u pitjes uit zowel de groene als de rode pepers halen. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de boemboe ongeveer 2 minuten. Schenk ½ liter water in de pan en voeg de santen toe. Breng het water aan de kook en los de santen op . Voeg daarna de groenten toe. Temper de hittebron en kook de groenten in circa 5 minuten beetgaar.

Improve Your Life, Go The myEASY Way™