4 Saté Babi (Geroosterd Varkensvlees aan pennen)

Saté Babi (Geroosterd Varkensvlees aan pennen)

 

Benodigdheden:

500 grammals varkensvlees, 2 rode uien, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel. ketoembar, 1 stukje laos, 1 theelepel djahé (gemberpoeder),

1 theelepel asem, 1 theelepel goela djawa (Javaanse rietsuiker), 2 eetlepel boter en 2 eetlepels ketjap.satépennen

 

Snijd het vlees in blokjes en laat deze in een marinade van de fijngemaakte ingrediënten en wat zout een paar uur in de koelkast staan

De blokjes (meestal 4 stuks) aan de saté pennen rijgen. Daarna de saté grillen op een elektrische grill  maar de geur en smaak van boven houtskoolgloed geroosterd vlees gaat boven alles!

Leg de satépennen (van bamboe) een half uurtje in wat water, zodat ze straks tijdens het roosteren minder snel verbranden.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™