14 Stobá (Geitenstoofpot uit Curaçao)

Stobá. Geitenstoofpot uit Curaçao.

Antilliaanse keuken.

 

Ingrediënten voor 6-8 personen:

900 gontbeende geitenschouder, in blokjes van4 cm

½ kop limoensap

250 gpekelvlees aan één stuk, in blokjes van4 cm

2 uien, in plakken

2 tomaten, geschild ontpit, in plakken

3 stangen ontdrade bleekselderie, in plakken

4 el boter + 2 el arachideolie

 

verder nog:

3 koppen water

2 laurierbladen

1 tl zout.

¼ tl korianderpoeder (ketumbar)

¼ tl zout

¼ tl zwarte peper

1 mespunt komijnpoeder (djintan).

1 mespunt nootmuskaat.

¼ kop tomatenketchup.

3 el sojasaus.

1 el Worchestershire saus.

8 groene olijven, zonder pit en gehalveerd.

½ el gehakte verse gemberwortel.

1 tl gehakte knoflook.

1 tl gehakte verse rode chilipeper.

4 geschilde aardappels, in blokjes.

3 el uitgelekte kappertjes.

½ kop Spaanse cognac.

 

Bereiding:

Een hele lijst, maar in Curaçao zien ze daar niet tegenop. Doe de blokjes geitenvlees in een kom en schep ze om met het limoensap. Laat het zo 10 minuten intrekken. Meng in een ruime braadpan het geitenvlees en pekelvlees en braad het vlees rondom bruin met de boter of olie. Doe de uien, tomaten en bleekselderie erbij en fruit alles tot dat de uien zacht en glazig zijn. Doe de rest van de ingrediënten erbij, behalve de aardappelen, kappertjes en de cognac. Doe de deksel op de pan en breng het geheel aan de kook en laat dan op een lage pit het geheel 1,5 uur sudderen tot dat het vlees goed gaar is. Doe de aardappelen, kappertjes en de cognac erbij en laat alles nog zo lang sudderen tot dat de aardappelen gaar zijn.

 

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™