Taart van citroen, yoghurt en griesmeel

Taart van citroen,yoghurt en griesmeel

 

Ingrediënten:

 

125 gram zachte boter

150 gram fijne suiker

Schil van 1 citroen (geraspt)

4 eieren

200 gram griesmeel ( fijn)

2 theelepels bakpoeder

120 gram amandelmeel

150 gram rozijnen

70 gram geschaafde amandelen

200 gram yoghurt

 

Voor  de siroop:

 

200 gram fijne suiker

250 ML citroensap

125 ML honing

 

Werkwijze:

 

1        Verwarm de oven voor op 180 gr Celsius

2        Vet een ronde taartvorm in (20 cm doorsnee) en bekleed deze met bakpapier

3        Doe de boter,suiker en de geraspte citroenschil in een grote kom

4        Klop alles met een mixer tot het mengsel licht en romig is

5        Voeg één voor één de eieren toe en klop goed na elk ei

6        Spatel de griesmeel,bakpoeder en amandelmeel door het eimengsel heen

7        Voeg de rozijnen, amandeldelen en de yoghurt toe en spatel deze er licht door

8        Giet het mengsel in de taartvorm en bak het 35 – 45 minuten ( top : lichtbruin)

9        Maak intussen de siroop

10    Meng in een steelpan de suiker,het citroensap en de honing door elkaar

11    Laat dit mengsel op laag voor 15-20 minuten koken tot dat het stroperig wordt

12    Prik met een satéstokje gaatjes in de taart en giet de siroop op de iets afgekoelde taart

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™