Taart van citroen,yoghurt en griesmeel
Ingrediënten:
125 gram zachte boter
150 gram fijne suiker
Schil van 1 citroen (geraspt)
4 eieren
200 gram griesmeel ( fijn)
2 theelepels bakpoeder
120 gram amandelmeel
150 gram rozijnen
70 gram geschaafde amandelen
200 gram yoghurt
Voor de siroop:
200 gram fijne suiker
250 ML citroensap
125 ML honing
Werkwijze:
1 Verwarm de oven voor op 180 gr Celsius
2 Vet een ronde taartvorm in (20 cm doorsnee) en bekleed deze met bakpapier
3 Doe de boter,suiker en de geraspte citroenschil in een grote kom
4 Klop alles met een mixer tot het mengsel licht en romig is
5 Voeg één voor één de eieren toe en klop goed na elk ei
6 Spatel de griesmeel,bakpoeder en amandelmeel door het eimengsel heen
7 Voeg de rozijnen, amandeldelen en de yoghurt toe en spatel deze er licht door
8 Giet het mengsel in de taartvorm en bak het 35 – 45 minuten ( top : lichtbruin)
9 Maak intussen de siroop
10 Meng in een steelpan de suiker,het citroensap en de honing door elkaar
11 Laat dit mengsel op laag voor 15-20 minuten koken tot dat het stroperig wordt
12 Prik met een satéstokje gaatjes in de taart en giet de siroop op de iets afgekoelde taart