13 Taco’s de Picadillo / Quacamole:

Taco’s de Picadillo. (taco’s met gehakt).

Mexicaans.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Aardappelen:

4 grote aardappelen

2 el zure room

4 reepjes zoetzure paprika (potje)

 

Gehaktmengsel:

450 grundergehakt

1 zakje Mexicaanse tacokruiden (±35 g)

1 blik kidney bonen.(±495 g)

 

Quacamole:

1 sjalotje

1 teentje knoflook

6 blaadjes koriander of peterselie

0,5 à 1 el citroensap (of limoensap)

1 avocado

Overige ingrediënten:

4 ijsbergslabladeren

4 tomaten

8 tacoschelpen

8 el geraspte oude kaas

Bereiding:

Aardappelen schoonboenen. In ± 20 min. gaar koken. Intussen gehaktmengsel maken: gehakt in ±

8 min. rul en bruin bakken. Overtollig vet afgieten. Kruidenmix en2 dlwater erdoor roeren. Met deksel

op pan nog ± 15 min. zachtjes laten koken. Af en toe roeren. Kidney bonen afgieten en erdoor roeren.

Intussen oven voor verwarmen op175°C.

 

Guacamole maken:

Sjalotje fijn snipperen. Avocado schillen en pit verwijderen. Avocado fijnprakken. Sjalotje erdoor roeren. Knoflook erboven uitpersen. Koriander erboven fijn knippen. Door elkaar roeren. Op smaak brengen met citroensap. Sla in reepjes snijden. Tomaten wassen en in reepjes snijden.

Taco’s vullen:

Op rooster in midden van oven taco’s in ± 7 min. verwarmen. De taco’s achtereenvolgens in lagen

verdeeld vullen met:

1 juslepel gehakt, plukje sla, 1 el kaas en 2 el avocadomengsel. Op grote schaal rangschikken. Garneren met rest van sla en tomaat. Aardappelen afgieten.(In aluminiumfolie verpakken) Overlangs insnijden. 0,5 el zure room erin scheppen. Garneren met reepje paprika.

Aardappelen apart erbij geven. Lekker met gemengde salade.

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™