12 Tempura van lentegroenten en garnalen – Fondue in deegmantel

Tempura van lentegroenten en garnalen – Fondue in deegmantel

Japans.

 

Ingrediënten:

100 gbospeen, in dikke reepjes

1 rode paprika, in reepjes

100 gkleine champignons

3 lente-uitjes, in reepjes

200 gbroccoliroosjes

4 takjes peterselie, in toefjes

8 steurgarnalen

 

 

 

voor de dipsaus:

2 dlteryakisaus

voor het beslag:

2 eieren

3,5 dlijskoud water

tarwebloem

 

 

 

verder nog:

fonduepan met hete olie

fonduevorken

 

 

 

Bereiding:

Rangschik de groenten op een platte schaal. Pel de garnalen maar laat de staart eraan zitten.

Verwijder het zwarte darmkanaal dat over de rug loopt en leg de garnalen op een aparte schaal.

Roer de eieren in een maatbeker los en vul aan met het ijswater tot4 dl. Roer de massa los

(niet kloppen). Giet de massa in een dekschaal, zeef er de bloem in en roer de massa kort door

elkaar (niet kloppen). Verhit de olie op het fornuis en zet hem dan op het brandende fonduestel.

De olie is goed heet als een druppel beslag blijft drijven en flink bruist. Aan tafel bereidt ieder z’n eigen tempura. Doop de groenten en garnalen in het beslag en bak ze kort in de hete olie. Doop ze na het bakken in een kommetje met teriyakisaus. Serveer er eventueel witte rijst bij.

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™