11 Thaise vissalade met mie

Thaise vissalade met mie.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

200 gcrabfantasy

200 gkabeljauwfilet

2 tomaten

2 schijven ananas (blik)

1 (rode) ui

1 groene paprika

1 appel (Granny Smith)

100 gzoute pinda’s

1 rode chilipeper

250 gmie

1 el olie

1 teen knoflook

30 gsanten

4 el sojasaus

1 tl suiker

15 gverse koriander

citroensap

peper

 

Bereiding:

(Crabfantasy in ca. 3 uur laten ontdooien). In pan met water en zout kabeljauw in ca. 10 minuten

zachtjes gaar koken. Afgieten en in blokjes snijden. Intussen Crabfantasy met vork in kleinere stukjes

verdelen. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Ananas in stukjes snijden. Ui pellen en in dunne

ringen snijden. Paprika schoonmaken, wassen en in blokjes snijden. Appel dun schillen, in parten snijden en klokhuis verwijderen. Parten in kleine stukjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Pinda’s grof hakken. Peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. In pan met ruim water en zout mie gaar koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen in pan olie verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen.1,5 dlwater en santen toevoegen. Al roerend santen laten oplossen. Pan van vuur nemen. Aan kokossaus toevoegen: paprika, appel, pinda’s,  2 eetlepels sojasaus en suiker. Door elkaar roeren en op smaak brengen met zout en peper. Mie in vergiet laten uitlekken. Overdoen in schaal. Rest van sojasaus erdoor scheppen.

Op 4 borden rangschikken: kabeljauw, Crabfantasy, tomaat en ananas. Saus erover schenken. Chilipeper erover strooien. Boven mie koriander fijn knippen. Mie naast salade scheppen.

 

 

 

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™