De schoonmaaktechnieken schillen,schrappen en wassen zijn basistechnieken voor het certificaat “” Werken in de keuken” KPC
Toets : Schoonmaaktechniek schillen,schrappen en wassen
Vraag 1 Voor het schillen van aardappelen gebruiken we:
A Een koksmes
B Een officemes
C Een dunschiller
D Een ciseleermes
Vraag 2 ( open vraag)
Waarom is het belangrijk dat geschilde aardappelen direct in koud water worden ondergedompeld?
………………………………………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………………………………………
Vraag 3
Wortelen schrap je met een?
A Garde
B Officemes
C Zaagmes
D Pollepel
Vraag 4 ( open vraag)
Waarom is het belangrijk groenten eerst worden gewassen voordat we de groenten gaan snijden?
…………………………………………………………………………………………………………………………………….
…………………………………………………………………………………………………………………………………….
Vraag 5
De plank die we gebruiken voor het snijden van groenten heeft een:
A Gele kleur
B Blauwe kleur
C Bruine kleur
D Groene kleur
Vraag 6 (open vraag)
Aardappelen worden met een dunschiller geschild. Welke groente kun je nog meer schillen met een dunschiller?
…………………………………………………………………………………………………………………………………………
Vraag 7
Schrappen,Schillen en wassen zijn:
A Kooktechnieken
B Schoonmaaktechnieken
C Bereidingstechnieken
D Keukentechnieken
Vraag 8 (open vraag)
Welk materiaal heb je nodig voor het schillen van aardappelen? (6)
……………………….
……………………….
……………………….
……………………….
……………………….
Vraag 9 (open vraag)
Waarvoor gebruik je een vergiet?
……………………………………………………………………………………………………………………………………….
Vraag 10 (open vraag)
Waarom gebruik je onder de snijplank een anti-slipmatje?
……………………………………………………………………………………………………………………………………….