Toets: Schillen/Schrappen/Wassen


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                De schoonmaaktechnieken schillen,schrappen en wassen zijn basistechnieken voor het certificaat “” Werken in de keuken” KPC

 

 

 

Toets : Schoonmaaktechniek schillen,schrappen en wassen

Vraag 1                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Voor het schillen van aardappelen gebruiken we:

A   Een koksmes

B   Een officemes

C   Een dunschiller

D   Een ciseleermes

Vraag 2 ( open vraag)

Waarom is het belangrijk dat geschilde aardappelen direct in koud water worden ondergedompeld?

………………………………………………………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………………………………………………

Vraag 3

Wortelen schrap je met een?

A   Garde

B   Officemes

C   Zaagmes

D   Pollepel

Vraag 4 ( open vraag)

Waarom is het belangrijk groenten eerst worden gewassen voordat we de groenten gaan snijden?

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

Vraag 5

De plank die we gebruiken voor het snijden van groenten heeft een:

A  Gele kleur

B   Blauwe kleur

C  Bruine kleur

D  Groene kleur

Vraag 6 (open vraag)

Aardappelen worden met een dunschiller geschild. Welke groente kun je nog meer schillen met een dunschiller?

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

Vraag 7

Schrappen,Schillen en wassen zijn:

A  Kooktechnieken

B  Schoonmaaktechnieken

C  Bereidingstechnieken

D  Keukentechnieken

Vraag 8 (open vraag)

Welk materiaal heb je nodig voor het schillen van aardappelen? (6)

……………………….

……………………….

……………………….

……………………….

……………………….

Vraag 9 (open vraag)

Waarvoor gebruik je een vergiet?

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

Vraag 10 (open vraag)

Waarom gebruik je onder de snijplank een anti-slipmatje?

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™